Området​

​Saksfjed Inddæmning

Saksfjed Inddæmningen er skabt efter den store stormflod i 1872, som satte det halve Sydlolland under vand. Det blev startskuddet til det 60 km lange sydlollandske dige og omfattende landvindinger.

Den 5 km lange Hyllekrogtange indbyder til den store travetur gennem strandfælleder og langs stranden forbi fyret ud til spidsen. I det lavvandede område mellem tangen og fastlandet kan der raste ande-­ og vadefugle i stor stil. Mest bemærker man de mange knopsvaner på vandet året rundt. I sensommeren nyder i tusindvis af svaner godt af områdets fred og ro i de uger, hvor de fælder de store svingfjer og derfor ikke kan flyve. Det gør farvandet nord for Hyllekrogtangen til en af landets vigtigste svanefældepladser. Området er samtidig kendt for sit flotte efterårstræk af både duer, småfugle og rovfugle (selvom de fleste fugle trækker ud ved klitten Store Brunddrag). På en god dag i begyndelsen af august kan flere hundrede hvepsevåger trække ud over Østersøen, og lidt senere på året følger så spurvehøge, musvåger, kærhøge, lærkefalke og meget andet. Er man rigtig heldig, kan man sidst på dagen se de mange småfugle og duer slå sig ned for natten i skoven nord for Billitse Mølle. Hold også øje med rovfugle, der har overnattet på markerne.

Adgangsforhold

Faciliteter for besøgende: Borde, bænke og informationsplancher er under forberedelse.

At komme dertil: Kør til venstre ud af porten og dernæst første gang til højre mod Bjernæs og til P-­plads ved Store Brunddrag.

Bedste årstid for besøg: Sensommer og efterår. På Hyllekrogtangen er der adgangsforbud i fuglenes yngletid fra 1/3 til 15/7.

Læs mere om Errindlev og omegn

Roesporet ved Lungholm Gods

Lungholm Gods inviterer til at opleve en del af det smukke sydlollandske landskab. Turen byder på elementer, der fortæller historien om dyrkningen af sukkerroer, og kan nydes til fods eller på cykel. Turens højdepunkt er er selve Roesporet, som er anlagt på en del af den gamle roebane fra Lungholms jorder indtil den gamle sukkerfabrik i Holeby.

Hvordan kan vi hjælpe?

Kontakt Lungholm Gods

Alle overnatningsmuligheder er optaget i øjeblikket, men kontakt os gerne på 

tlf. 2811 2226 for nærmere info.

Adresse

Rødbyvej 24, 4970 Rødby

Klik her for rutevejledning

linkedin

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Vi svarer hurtigst muligt.